Tein näitä isovanhempien läksiäisiin syksyllä, kun "muuttivat" talveksi etelään :) Olivat oikein pidettyjä ja tein sipulittoman version tuttavaperheen pojan synttäreille
2 pkt Valmiita voi- tai lehtitaikinalevyjä (yhteensä 12 levyä)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Täyte:
1 prk Fetajuustoa
100 g Pakastepinaattia
(1 Pieni sipuli)
1 Keitetty kananmuna
Mausteiksi pippurisekoitusta ja valkopippuria
1. Ota taikinalevyt uunipelleille sulamaan ja laita uuni lämpiämään 225˚C
2. Valmista täytemassa. Apuna voi käyttää monitoimikoneen silppuritoimintoa.
3. Leikkaa taikinalevyt puoliksi -> jokaisesta levystä 2 neliötä
4. Varaa kädenlämpöistä vettä saumojen kiinnitykseen ja kananmuna voiteluun
5. Aseta jokaisen taikinaneliön keskelle noin 1 tl täytettä, taita kaksi kulmista yhteen, voitele saumakohdat ja tiivistä haarukalla painelemalla.
6. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistä haarukalla muutama ilmareikä kuoripuolelle.
7. Paista pasteijat uunin keskitasossa kauniin kultaisiksi
Kommentit